Sosyoloji; Memet Zencirkıran 12. Baskı
Sosyoloji; Memet Zencirkıran 12. Baskı

Sosyoloji; Memet Zencirkıran 12. Baskı

Fiyat : ₺240,00
Barkod : 9786052474617
:

Sosyoloji; Memet Zencirkıran 12. Baskı

Bu kitap, sosyolojiye ilgi duyan kişilere anlaşılır bir üslupla, Türkiye'den ve dünyadan gündelik hayata ilişkin çok sayıda örnek vererek sosyolojide öne çıkan konuları yansıtmayı hedeflemektedir. Kitabın temel yaklaşımlarından birisi, ele alınan konuların Türkiye boyutuyla da değerlendirilmesidir.

Bu bağlamda kitapta Türkiye ile ilgili çok sayıda örnek verilmekte, tespitlerde bulunulmaktadır. "Sosyoloji" isimli bu çalışma, sosyoloji ve kavramsal arka planı, sosyoloji tarihi ve yaklaşımları, kültür, toplumsallaşma, toplumsal gruplar, toplumsal tabakalaşma, aile, eğitim, siyaset, sapma ve suç, çalışma hayatı ve örgütler, küreselleşme ve toplumsal etkileri gibi konuları bütünlüklü bir bakış açısıyla sosyolojik perspektiften incelemektedir.

Kitabın Konu Başlıkları

.Sosyoloji: Tanım ve İçerik

.Sosyoloji Kısa Bir Tarihçe Sosyologlar , Yaklaşımlar

.Kültür

.Toplumsallaşma

.Toplumsal Gruplar

.Toplumsal Tabakalaşma ve Eşitsizlik

.Aile

.Eğitim

 

 

 

Yazar
Memet Zencirkıran
Sınıf
Akademik
Sayfa Sayısı
320
Basım Tarihi
2023
Basım Numarası
12
Basım Dili
Türkçe
Kapak
Karton Kapaklı
Kağıt Cinsi
2.Hamur
Ebat
140-210
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.