Siyasal Partiler Sosyolojisi
Siyasal Partiler Sosyolojisi

Siyasal Partiler Sosyolojisi

Fiyat : ₺122,00
Barkod : 9786257471237
:

Siyasal Partiler Sosyolojisi

Modern demokrasileri siyasal partiler olmadan düşünmek imkânsızdır. Siyaset bilimi literatürüne baktığımızda, ancak Ortadoğu’daki bazı geleneksel küçük devletler ile askerî veya otoriter rejimlerin siyasal partilerden yoksun düzenlere sahip olduklarını görürüz.

Partiler hem demokrasiyi ayakta tutan ve çalıştıran hem de kendi varlıklarını bu rejime borçlu olan kurumlardır. Bu sebeple, demokratik rejimler, partilerin toplumsal kesimleri hakkıyla temsil etmeleri için gerekli hukukî düzenlemeleri ve siyasal zemini sağlam şekilde hazırlamakla yükümlüdürler. Buna karşılık, partiler de vücut buldukları bu zemini tahrip etmemek; sadece kendi yandaşlarının taleplerini karşılamak için kullanacakları bir araç olarak görmemek durumundadırlar. O hâlde, “güçlü” bir demokrasinin var olabilmesi, rejimin başta hukukun üstünlüğü olmak üzere ne kadar demokrasinin gerekleriyle donatılmasını zorunlu kılmaktaysa; siyasal partilerin de o kadar demokratik zihniyet ve tutum takınmalarını kaçınılmaz kılmaktadır.

Siyasal partiler, demokrasiyi güçlendirebildikleri gibi zayıflatabilirler de...

Yazar
Ali Yaşar Sarıbay
Sayfa Sayısı
184
Basım Tarihi
2021
Basım Numarası
1
Basım Dili
Türkçe
Kapak
Karton Kapaklı
Kağıt Cinsi
2.Hamur
Ebat
135-210
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.