Dünya ve Ülkeler Rehberi Recep Efe
Dünya ve Ülkeler Rehberi Recep Efe

Dünya ve Ülkeler Rehberi Recep Efe

Fiyat : ₺325,00
Barkod : 9786257565592

 

 

:

Dünya ve Ülkeler Rehberi; Recep Efe, Emin Atasoy; 1. Baskı

Kitap da yer alan bilgiler yüzlerce kitap, dergi, makale ve bilimsel yayın incelenip değerlendirildikten sonra konu kapsamına göre dizilerek verilmiş. Format olarak bu çalışma "Dünya Coğrafyası Kılavuzu" olarak da adlandırılabilir. Bu nedenle akademisyen, öğretmen, öğrenci, iş insanı ve meraklı herkes bu kitaptan faydalanabilir. Bunun yanında yurt dışına iş ve gezi amaçlı seyahat eden herkes için çok değerli bilgiler de kitapta yer almaktadır.

Kitapta, Türkiye'de ilk kez gezegenimizde yer alan tüm ülkelerin demografik, doğal, beşerî ve ekonomik özellikleri "ülke kimlik kartları" olarak bir araya toplanmış. Tüm dünya ülkeleri kitapta bir arada yer aldığından okuyucular ülkeler arasında istedikleri konuda kolaylıkla karşılaştırma yapabilirler. Özetle, tüm kıtaları ve ülkeleri bir araya getirip onların coğrafi, iktisadi ve demografik özelliklerini güncel istatistiki veriler ile irdelemenin faydalı ve anlamlı bir çalışma olacağı düşünülmüş.

Kitap hazırlanırken değişik dillerde yayımlanmış dijital ve basılı kaynaklardan yararlanılmış. İnternet ortamındaki elektronik bilgiler ile kitaplardaki ve diğer basılı kaynaklardaki bilgiler incelenmiş ve karşılaştırılmış. Ülkelerin kıtalara göre ayırımı kabul gören kaynaklara göre yapılmış ve kitap içinde Birleşmiş Milletler üyesi olan 193 ülke ayrıntılı, diğerleri ise (2 gözlemci ülke ve bağımlı bazı bölgeler) liste olarak yer almış.

(Önsözden)

Kitabın Konu Başlıkları

.Kıtalara Göre Dünya'daki Devletler ve Ülkeler

.Avrupa Ülkeleri

.Asya Ülkeleri

.Afrika Ülkeleri

.Kuzey Amerika Ülkeleri

.Güney Amerika Ülkeleri

.Dünya, Kıta ve Ülke İstatistikleri

.Dünya İstatistikleri

.Kıta İstatistikleri

.Ülke İstatistikleri

 

 

 

Yazar
Recep Efe; Emin Atasoy
Sayfa Sayısı
592
Basım Tarihi
2021-09
Basım Numarası
1
Basım Dili
Türkçe
Kapak
Karton Kapaklı
Kağıt Cinsi
1.Hamur
Ebat
160-240
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyiminizi geliştirmek, hizmetlerimizi sunmak, müşterilerin hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlayarak iyileştirmeler yapabilmek ve ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş reklamlar da dahil olmak üzere reklamları gösterebilmek için çerezler ve benzeri araçları kullanmaktayız. Onaylı üçüncü taraflar da bu araçları, reklam gösterimimizle bağlantılı olarak kullanır.